عکس های جدید مسجد سلیمانیه استانبول با معرفی آن

مسجد سلیمانیه استانبول یکی از معروف ترین و جذاب ترین اماکن تاریخی و مذهبی ترکیه است. در گذشته پادشاهان برای اثبات قدرت و عظمت پادشگاهی و همچنین جاودانه کردن نام خود، کارهای مختلفی نظیر ساخت مساجد و اماکن باشکوه انجام می دادند. سلطان سلیمان نیز از جمله این پادشاهان به شمار می رود. این پادشاه عثمانی برای جاودانگی نام خود تنها به جنگ ها و پیروزی در آن ها اکتفا نکرد.
همانطور که مشخص است، مسجد سلیمانیه به دستور سلطان سلیمان بر روی یکی از هفت تپه شهر ساخته شد. مکانیت، نحوه ساخت و معماری زیبا از مواردی است که این مسجد را از سایر مسجدهای شهر استانبول متمایز کرده است. اگر شما هم در مورد مسجد سلیمانیه کنجکاو هستید و یا در آینده نزدیک تمایل به بازدید از آن را دارید، با مجله گردشگری ترکیه همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد این مکان تاریخی و مذهبی ارائه دهیم.
همه چیز درباره مسجد سلیمانیه استانبول
به طور کلی ساخت مسجد سلیمانیه مربوط به قرن 16 هجری است. این مسجد تاریخی به دستور پادشاه بزرگ و قدرتمند عثمانی، سلطان سلیمان در سال 1550 بر روی تپه سوم شهر استانبول ساخته شده است. ساخت مسجد تاریخی سلیمانیه 7 سال زمان برد و در نهایت سال 1557 افتتاح شد. سلطان سلیمان برای نشان دادن عظمت و شکوه حکومت خود نشانه های مختلفی در مسجد قرار داده است.
ساختن 4 مناره به معنای چهارمین سلطنت عثمانی یکی از مهم ترین این نشانه ها محسوب می شود. این مسجد اتفاقات و حوادث گوناگون بزرگی را پشت سر گذاشته است. در حال حاضر می توانید مقبره های افراد بسیار مهمی را در مسجد سلیمانیه مشاهده کنید. در پشت مسجد تراسی با منظره ای فوق العاده زیبا و جذاب از شاخ طلایی و تنگه بسفر وجود دارد.
برخی از افراد تصور می کنند که سلطان سلیمان برای نزدیکی به آسمان و خدا و همچنین مستجاب شدن دعاها این مسجد را بری روی تپه ساخته است. مسجد سلیمانیه پس از مسجد ایاصوفیه به عنوان دومین مسجد بزرگ استانبول از نظر مساحت شناخته می شود. در سال 2013 پل مترو هالیچ در استانبول ترکیه افتتاح شد. این پل زیبا به دلیل معماری فوق العاده خاص خود در لیست جاذبه های کشور ترکیه قرار گرفت.
ولی متاسفانه این پل صدمات غیرقابل جبرانی به نمای شمالی مسجد تاریخی سلیمانیه وارد کرد.

آشنایی با سبک معماری مسجد سلیمانیه
مسجد سلیمانیه معماری زیبا و منحصر به فردی دارد. سلطان سلیمان برای طراحی و ساخت این مسجد فردی به عنوان معمار سینان را انتخاب کرد. معمار سینان برای ساخت مسجد ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانس را در نظر گرفت. اگر به بخش هایی نظیر: گنبد و مناره های مسجد تاریخی سلیمانیه نگاه کنید، قطعا شباهت آن با کلیساهای بیزانس را متوجه می شوید.
بزرگترین گنبد مسجد دارای ارتفاع 53 متری و قطر آن 26.5 است. اطراف بزرگترین گنبد؛ گنبدهای کوچک قرار دارد که بیشتر زیبایی نمای کلی را تحت تاثیر قرار میدهند. 4 مناره مسجد سلیمانیه 76 متر ارتفاع دارد. برای وارد شدن به داخل مسجد 3 راه مختلف وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. 138 پنجره مسجد سلیمانیه علاوه بر زیبایی، در طی روز روشنایی فضای داخلی را تامین میکند.
در حالت کلی نور مسجد در شب تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. به همین دلیل در برخی مواقع مانند گذشته 275 شمع در مکان های مخصوص قرار می دهند. به این صورت فضای داخلی مسجد کاملا روشن می شود. معماری مسجد سلیمانیه طوری است که دود حاصل از سوختن شمع ها به بیرون هدایت میشود. معماری داخلی مسجد ساده است. حتی بر روی ستونها هیچ گونه نقشی وجود ندارد.
در واقع ستونها و زمین مسجد از سنگ مرمر سفید ساخته شده است. به همین علت فضای آن به مراتب بزرگتر و خاصتر به نظر می رسد. کاشیهای ایزنیک در اطراف محراب به چشم میخورد که تنها جنبه زیبایی دارد. به این صورت بخش محراب با سایر قسمتها جدا شده است. در دو سمت محراب، کاشی های بزرگی قرار دارد که بر روی آن ها سوره فاتحه قرآن نوشته شده است.
استفاده از طراحی آکوستیک سبب طنین اندازی صدای اذان و پیش نماز میشود. به این ترتیب هیچ نیازی به بلندگو جهت پخش صدا نیست.

خرابی های مسجد سلیمانیه در طی سال ها
متاسفانه در طی سال ها بنابر دلایل مختلفی در مسجد سلیمانیه خرابی های مختلفی به وجود آمد. در ادامه به مهم ترین خرابی های مسجد، دلایل و تغییرات آن اشاره خواهیم داشت.
آتشسوزی و تغییرات مسجد در سال 1660
در سال 1660 آتش سوزی بزرگی اتفاق افتاد که در نهایت منجر به تغییراتی در مسجد شد. با این اتفاق ناگوار بخش زیادی از مسجد سلیمانیه از بین رفت. البته در سال های سلطنت سلطان محمد عثمانی، اقدامات مختلفی برای بازسازی و جبران خرابی ها و خسارت های حاصل از آتش سوزی انجام گرفت. ولی معماری مسجد پس از بازسازی با معماری اصلی آن تفاوت های زیادی داشت.
زلزله و خرابی های مسجد در سال 1776
زلزله سال 1776 میلادی اتفاق بدی بود که مسجد سلیمانیه آسیب های زیادی دید. پس از بازسازی مجدد مسجد، معماری آن مجددا با تغییرات مختلفی روبه رو شد.
جنگ جهانی دوم و استفاده از مسجد به عنوان پناهگاه نظامیان!
جنگ جهانی آخرین و بزرگ اتفاقی که در مسجد تاریخی سلیمانیه رخ داد. در طی این جنگ نظامیان از محوطه مسجد به عنوان پناهگاه و انبار مهمات جنگ استفاده می کردند. متاسفانه در حیاط آن انفجاری بزرگی اتفاق افتاد و خسارت های جبران ناپذیری را وارد کرد. در نهایت پس از اتمام جنگ جهانی دوم، مسجد سلیمانیه مجددا مورد بازسازی قرار گرفت. ولی پس از تمام این ماجراها هیچوقت معماریه اولیه آن تکرار نشد.
با این حال مسجد بزرگ سلیمانیه هنوز هم از آثار تاریخی مهم و زیبای کشور ترکیه محسوب می شود. ولی معماری اولیه و ظاهر مسجد تفاوت های بسیار زیادی با مسجد فعلی دارد.
معمار مسجد سلیمانیه استانبول در جدول
همانطور که اشاره شد، طراحی و ساخت این مسجد باشکوه و زیبا به دست معمار سینان بزرگ و مشهور انجام شد. این معمار حرفه ای حدودا 50 سال به عنوان معمار ارشد سلطنتی پادشاه عثمانی فعالیت می کرد. سینان نه تنها مسجد سلیمانیه، بلکه بسیاری از بناهای تاریخی و ساختمان های مهم دیگری همچون مسجد رستم پاشا را بنا کرد. از مهم ترین ویژگی های معماری این استاد بزرگ می توان به سادگی و جذابیت آن اشاره داشت.
معمار سینان ساختمان ها و اماکن مختلف را در عین سادگی، بسیار ماهرانه و زیبا بنا می کرد. پس از مرگ این استاد بزرگ و حرفه ای، آثار تاریخی معروفی نظیر: مسجد سلطان احمد به دست شاگران وی بنا شدند. قطعا معمار سینان از مشهورترین و محبوب ترین معمارهای حکومت 620 ساله عثمانی است. وی پیش از آن که به عنوان معمار ارشد سلطنتی فعالیت و شناخته شود، به عنوان مهندس ارتش خدمت می کرد.
جالب است بدانید که سینان در دوران حکومت سلطان سلیمان دوم و سلطان مراد سوم هم به عنوان معمار ارشد قصر فعال بود. تعهد و تلاش سینان در زمینه ارتقاء معماری در بین همه مردم تحسین برانگیز بود.
پلان مسجد سلیمانیه ترکیه
از آن جایی که مسجد سلیمانیه جزء اماکن تاریخی و مذهبی دوره عثمانی است، بسیاری از گردشگران و افراد علاقه مند به تاریخ در مورد پلان این شاهکار تاریخی کنجکاوی هایی دارند. به طور کلی این مسجد از بخش های مختلفی نظیر: ورودی، عمارت، کتابخانه، بیمارستان، مدرسه و موزه تشکیل شده است. در ادامه هر یک از این بخش ها را به صورت مختصر مورد بررسی قرار می دهیم.

ورودی مسجد سلیمانیه استانبول
جالب است بدانید که مسجد مشهور و بزرگ سلیمانیه دارای 3 درب ورودی است. درب اصلی در جلوی ساختمان مسجد و 2 تا درب دیگر در حیاط آن قرار گرفته است. بخش بالای درب اصلی به شکل مثلث بوده و با سنگ های مرمر تزئین شده است. تمامی درب ها دارای تزئیناتی قوس دار و کنده کاری های بسیار خاص و جذاب است. بالای یکی از درب های ورودی اتاقی قرار دارد که در گذشته با نام اتاق دود معرفی می شد.
روشنایی فضای داخلی مسجد در شب با استفاده از تعداد بسیار زیادی شمع تامین می شد. به همین علت اتاق کوچکی در بالای درب ورودی ساختند که تمامی دودهای حاصل از سوختن شمع ها را به وسیله دریچه های مختلف موجود در مسجد به سمت خود جذب می کرد. به این صورت از آسیب دودها به مسجد جلوگیری می شد.
عمارت بزرگ مسجد
در مسجد سلیمانیه یک عمارت بزرگ و زیبا وجود دارد که در حال حاضر برای برگزاری نماز مورد استفاده قرار می گیرد. معماری این عمارت بسیار زیبا و دوست داشتنی است، به طوری که گردشگران توجه ویژه ای به آن دارند.
کتابخانه
کتابخانه قطعا یکی از بخش های داخلی این مسجد به شمار می رود. یکی از جذابترین نکاتی که در مورد این کتابخانه وجود دارد، نگهداری بزرگترین نسخه های خطی جهان در آن است. تمامی این نسخه های خطی به دست نویسندگان معروفی همچون: نور عثمانیه و پرتو پاشایی نوشته شده است. ترجمه این کتاب ها به زبان های فارسی و عربی نیز وجود دارد.
بخش های بیمارستان، مدرسه، موزه
در داخل محوطه مسجد سلیمانیه یک موزه، یک مدرسه و یک بیمارستان وجود دارد. موزه مسجد با نام موزه اسلامی نیز شناخته می شود که در آن می توانید انواع وسایل قدیمی و عتیقه مانند لوازم خطاطی، ظروف چینی مشاهده کنید. از مدرسه موجود در مسجد برای آموزش علوم ها و مسائل دینی به کودکان عثمانی استفاده می شد. بیمارستان آن نیز جزء مجهزترین و پیشرفته ترین بیمارستان های استانبول بود.
مقبره های موجود در مسجد
از همان ابتدا ساخت مسجد سلیمانیه، سلطان سلیمان آرامگاه خودش را در آن تصور می کرد. شاید معمار سینان نیز به همین علت تمام توان و تخصص خود را در طراحی و ساخت این مسجد گذاشت. به این ترتیب این مسجد تبدیل به محلی شایسته برای ساخت آرامگاه سلطان سلیمان شد. در این راستا سلطان سلیمان پیش از مرگ خود دستور ساخت آرامگاهش را در این مسجد به معمار سینان داده بود.
البته علاوه بر مقبره سلطان سلیمان، مقبره افراد دیگری همچون، همسر، فرزندان و معمار سینان بزرگ و مشهور در آن وجود دارد. مقبره های موجود در مسجد سلیمانیه با سنگ های بسیار نفیس و کاشی های ایزنیک زیبا تزئین شده است. مقبره سلطان سلیمان و همسرش (خرم سلطان) در بخش جنوبی مسجد واقع شده است. دقت داشته باشید که مقبره پادشاه و همسرش به صورت هشت ضلعی و جداگانه ساخته شده است.
آرامگاه معمار سینان در ضلع شامل غربی مسجد قرار دارد. اغلب کاشی های ایزنیک مورد استفاده شده برای تزئین مقبره ها به رنگ سبز زمردی است. رنگ زیبا و خاص این کاشی ها توجه هر گردشگری را به خود جلب می کند. از دیگر افرادی که در مسجد سلطان سلیمان به خاک سپرده شده اند می توان به دختر، مادر، خواهر سلطان سلیمان و همچنین سلطان احمد دوم و سلطان سلیمان دوم اشاره داشت.
ساعت کار مسجد سلیمانیه استانبول
گردشگران می توانند از ساعت 9:00 صبح تا ساعت 18:00 برای بازدید به این مسجد زیبا و تاریخی مراجعه کنند. دقت داشته باشید که مسجد سلیمانیه در ساعات برگزاری نماز بسته است. به همین علت زمان بازدید خود را باید به گونه ای صحیح تنظیم کنید. برای بازدید از این مسجد نیازی به خریداری بلیط و صرف هزینه نیست. یعنی تمامی گردشگران می توانند به صورت رایگان از آن بازدید کنند.
البته راه هایی برای ارائه کمک های مالی در راستای حفاظت از این بنای تاریخی وجود دارد که بسیاری از گردشگران از آن ها استفاده می کنند. همانطور که می دانید، احترام به مکان های مذهبی هر کشور اهمیت زیادی دارد و عدم توجه به این مسئله می توانند سبب ناراحتی مردم آن شهر شود. در ادامه به مهم ترین نکات در زمان بازدید از مسجدهای شهر استانبول نظیر: مسجد سلیمانیه اشاره خواهیم داشت.
- دقت داشته باشید که بازدید از این مسجد مانند سایر مسجدهای موجود در سطح شهر در زمان اقامه نمازهای یومیه ممنوع است.
- خانم ها برای ورود به مسجد حتما باید سر، بازوها و پاهای خود را بپوشانند. رعایت حجاب به نوعی در اماکن مذهبی مانند مسجدها الزامی است.

مسجد سلیمانیه استانبول کجاست؟
برای رفتن به مسجد سلیمانیه باید به بخش اروپایی استانبول بروید. امکان دسترسی به این مسجد با تاکسی، اتوبوس، تراموا و یا مترو وجود دارد. البته برای این کار باید استانبول کارت تهیه کنید. این کارت در اغلب سوپر مارکت های بزرگ و یا باجه های فروش بلیط ارائه می شود.
- دسترسی به مسجد سلیمانیه با اتوبوس:
امکان دسترسی به این مسجد با اتوبوس وجود دارد. به این صورت که ابتدا باید خود را به خط 28.9 رسانده و از آن جا به ایستگاه صدیق بروید. پس از آن با کمی پیاده روی به این مسجد زیبا می رسید.
- آدرس مسجد سلیمانیه استانبول با مترو:
به طور کلی هزینه تاکسی ها در شهر استانبول بالا است. به همین دلیل بسیاری از افراد استفاده از سایر وسایل نقلیه عمومی همچون مترو و تراموا را ترجیح می دهند. ایستگاه Vezneciler در واقع نزدیک ترین مترو به این مسجد زیبا است. دقت داشته باشید که این ایستگاه مترو در ضلع جنوبی مسجد قرار دارد. به دلیل شلوغی فضای اطراف مسجد بزرگ سلیمانیه، قطعا مترو بهترین وسیله نقلیه به حساب می آید.
عکسهای مسجد سلیمانیه استانبول
در ادامه عکس های بسیار زیبایی از مسجد سلیمانیه استانبول در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

جاذبه های اطراف مسجد سلیمانیه استانبول
در اطراف مسجد سلیمانیه مکان های دیدنی مختلفی وجود دارد که می توانید با برنامه ریزی درست از آن ها نیز بازدید کنید. در ادامه به این مکان ها و جاذبه های دیدنی به صورت مختصر اشاره خواهیم داشت.
پل گاتالا
پل گاتالا قطعا یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری اطراف مسجد سلیمانیه به شمار می رود. این پل بین دو منطقه امینونو و کاراکوی قرار دارد و در اطراف آن می توانید تفریحگاه های مختلف، انواع نوشیدنی ها و غذاهای ترکی را امتحان کنید. توصیه می کنیم از دیدن پل گاتالا غافل نشوید.

بازار مصری ها
بازار مصری ها در واقع از بازارهای بسیار قدیمی استانبول با قدمت بیش از 400 سال است که بسیاری از مردم آن را با نام بازار ادویه مشناسند. اگر طرفدار انواع خشکبار و ادویه و مواردی از این قبیل هستید، این بازار می تواند برای شما جذاب باشد. یکی از نکات مثبت این بازار فاصله 10 دقیقه ای آن با مسجد معروف و بزرگ سلیمانیه است.
آدرس: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، رستم پاشا، بازار میصیر چاریشی (بازار ادویه)

مسجد رستم پاشا
مسجد رستم پاشا جزء آثار تاریخی دوره عثمانیان است که توسط یکی از وزرای معروف سلطان سلیمان ساخته شد. فاصله این مسجد تا مسجد سلیمانیه حدودا 4 دقیقه است. قطعا بازدید از مسجد رستم پاشا و زیبایی های آن شما را شگفت زده خواهد کرد.
آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله رستم پاشا، خیابان هسیرجیلار

افرادی که برای سفر به استانبول می آیند، زمان محدودی برای مشاهده مکان های تاریخی و مراکز تفریحی این شهر دارند. به همین دلیل اغلب برای بازدید از هر کدام از اماکن تاریخی، جاذبه های اطراف آن را نیز در نظر می گیرند. به این صورت با برنامه ریزی می توانند از مکان های بیشتری دیدن کنند. از دیگر مکان های نزدیک به این مسجد می توان به قصر توپکاپی، بازار بزرگ استانبول، مسجد جدید استانبول اشاره داشت.
برای رسیدن به هر کدام از مکان های ذکر شده نیاز به وسیله نقلیه نخواهید داشت. تنها با 15 الی 30 دقیقه پیاده روی می توانید به آن ها دسترسی پیدا کنید. در صورت خسته شدن، کافه ها و رستوران های دنج و زیبای این منطقه می تواند محیط های خوبی برای رفع خستگی شما باشد.
ترکیه اسکای; مرجعی کامل جهت کسب اطلاعات از مکان های تاریخی گردشگری کشور ترکیه!
اگر شما هم به مکان های تفریحی و اماکن تاریخی کشور ترکیه علاقه مند هستید، می توانید تمامی اطلاعات مورد نظر خود در این زمینه را از وب سایت ترکیه اسکای به دست بیاورید. تیم حرفه ای ترکیه اسکای با جمع آوری اطلاعات از منابع معتبری داخل کشور ترکیه می توانند بهترین و کامل ترین مقالات را در اختیار شما قرار دهند.
البته ترکیه اسکای علاوه بر اطلاع رسانی در زمینه اماکن تاریخی و مراکز تفریحی، اطلاعات بسیار کاملی در زمنیه مهاجرت، سرمایه گذاری، خرید ملک، تحصیل، نحوه اخذ اقامت، افتتاح حساب بین المللی و … در کشور ترکیه همراه با آخرین تغییرات قانونی ارائه می دهد. در صورت تمایل می توانید سوالات و مشکلات خود را با ما از بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
جمع بندی
در این مقاله به مسجد سلیمانیه استانبول، نحوه دسترسی به آن، معماری و طراحی های خاص آن پرداختیم. همانطور که در متن اشاره شد، این مسجد به عنوان دومین مسجد بزرگ کشور ترکیه پس از مسجد ایاصوفیه شناخته می شود. سلطان سلیمان با ساخت مسجد تاریخی سلیمانیه شهرت و محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم به دست آورد.
حتی بسیاری از مورخان دلیل جاودانه ماندن نام این پادشاه عثمانی را به ساخت این مسجد زیبا ربط می دهند. مسجد سلیمانیه در بین دو ساختمان بسیار مهم استانبول (وزارت خانه و دفتر شیخ الاسلام) قرار دارد و معماری آن از شاهکارهای تاریخ معاصر ترکیه محسوب می شود. گردشگران با ورود به این مسجد به راحتی می توانند مقبره سلطان سلیمان و خاندان وی را مشاهده کنند و از نزدیک با تاریخ و فرهنگ عثمانیان آشنا شوند.
تلفیق معماری اسلامی و بیزانس برای ساخت مسجد بزرگ و باشکوه سلیمانه سبب یکتا ماندن آن شده است. هر کدام از مناره های این مسجد دارای 10 تراس است که به معنای 10 پادشگاه عثمانی هستند. در واقع در مسجد نکات عجیب و قابل توجهی وجود دارد که توصیه می کنیم به آن ها توجه کنید.
سنگ های مرمر، عاج و مروارید جلوه خاص و زیبایی در محوطه حیاط این مکان تاریخی ایجاد کرده است. اگر عکس مسجد سلیمانیه استانبول را مشاهده کنید، قطعا متوجه ظرافت کار معمار آن، یعنی سینان معروف می شوید. پس از شما هم تمایل به کسب اطلاعات در زمینه تاریخ امپراطوری عثمانی و شیوه معماری آن ها هستید، حتما از این مسجد به یادماندنی بازدید کنید.
- ویکی پدیا این مسجد از منابع این مقاله بوده است.
سوالات متداول
مسجد تاریخی سلیمانیه در قسمت اروپایی اروپا قرار گرفته است. امکان دسترسی به این مسجد با مترو نیز وجود دارد. برای این کار باید به نزدیک ترین مترو به این مسجد، یعنی ایستگاه Vezneciler مراجعه کنید. این ایستگاه در ضلع جنوبی مسجد سلیمانیه قرار گرفته و از بهترین گزینه ها برای دسترسی به این مسجد تاریخی به شمار می رود.
در اطراف مسجد جاذبه های دیدنی و تاریخی زیادی نظیر مسجد رستم پاشا، قصر توپکاپی، بازار بزرگ استانبول، مسجد جدید استانبول، بازار مصری ها، پل گاتالا وجود دارد که می توانید با برنامه ریزی مناسب از همه آن ها بازدید و در زمان خود صرفه جویی کنید.
خیر؛ بازدید از مسجد سلیمانیه برای همه افراد به صورت رایگان امکان پذیر است. به این ترتیب بدون صرف هزینه می توانید از این شاهکار تاریخی بازدید کنید.
مسجد سلیمانیه مانند بسیاری از مسجدهای موجود در استانبول در ساعات برگزاری نماز بسته است. گردشگران می توانند از ساعت 9:00 تا ساعت 18:00 در ساعات غیر نماز برای یازدید به این مسجد مراجعه کنند.
بله؛ امکان بازدید از بخش های مختلف مسجد تاریخی و بزرگ سلیمانیه وجود دارد.